Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığı için Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden İstifa eden Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı Eyüp Elmas dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Büyükşehri halka doğru anlatmakla birlikte doğru bir ekiple Ordu'nun yönetilmesi gerektiğinin önemle altını çizen Elmas: "Biz bir doğruyu gerektiği gibi anlatamazsak yanlış anlaşılır. Burada halkımız büyükşehri ne kadar anladı değil, biz ne kadar anlattık diye sorgulamamız gerekiyor. Biz hala büyükşehri doğru anlatamadık, bazı eksiklerimiz var. Önceden her bir sorun 480 sorundu. Yani yol ya da su sorunu varsa 480 köyün ve 72 belediyenin ayrı sorunları vardı. Ancak şimdi Ordu'da 72 ayrı bakış açısı, 72 ayrı irade, 72 ayrı metot vardı. Şimdi bu 72 belediyeden 53 tanesi kapandı. Eğer akıllı ve ufku açık bir belediye başkanımız olursa o 53 beldede yaşayan insanlar Büyükşehre dua edecekler. Ancak doğru bir ekip göreve gelmezse beldelerde olumsuz örnekler oluşturabilir ve o insanları kaybedebiliriz. İlk defa Ordu'nun büyük ve bir düşünme, beraber hareket etme fırsatı oldu" dedi.
"Köylerin En Büyük Sorunu Yol"
Kırsal kesimde en büyük sorunun yol olduğunu ve çözümün de basit olduğunu anlatan Eyüp Elmas: "Kırsalda iki tane büyük sorun vardır. Yolların yapılması ve yolların temizlenmesidir, yani greyder sorunudur. Biz göreve gelir gelmez Cuma gününe kadar her köye yılda iki kez greyder gidecek şekilde planlarımızı tamamlamış olacağız ve bu planlarımız çerçevesinde günü gününe greyderlerimiz köylerimizde olacak. Muhtarlarımız bir daha greyder için kimseyi aramayacak, kapı kapı gezmeyecekler. Greyder artık sorun olmayacak" diye konuştu.
"5 Yılda Yollar Tamam"
Ordu'daki tüm sorunlu yolların 5 yıl içinde çözüme kavuşmuş olacağını net bir dille, planlarıyla birlikte açıklayan Elmas: "Ordu'nun tüm mahalle ve köylerinin yol, köprü, menfez dâhil kalıcı çözüme kavuşması için 1 milyar TL'ye ihtiyacı var. Bu 1 milyar TL'yi kafamızda bulduk. 10 bin km sorunlu yol ağımız var, bunun 5 bin km'sini beton yol yapacağız ve bir daha 20 yıl uğramayacağız, çünkü gerek kalmayacak. Geriye kalan 5 binini stabilize yapacağız ve ona da en az 10 yıl uğramayacağız. 2014 yılında bu yolların tamamını ihale edeceğiz. 2014 yılının sonunda tüm yolların projesi elimizde olacak. 2015 yılı Ocak, Şubat, Mart yani inşaat sektöründe hareketliliğin başlamadığı aylarda tamamının yılara sarih ihalesini yapacağız. Her yıl 2 bin km yol yapılmış olacak. 2019 yılı seçimlerinde yol ve greyder sorunu bitmiş olacak, o zaman daha medeni ve insani bir şehir nasıl oluruz, onu konuşacağız" şeklinde anlattı.
"Fındık Fiyatı Sorunu Kalmayacak"
Fındık fiyatı sorununu çözerek, Ordu;'yu çikolata sanayinde dünya markası yapacak projesini anlatan Elmas,dinleyen herkesten takdir topladı. Elmas: "Biz, sanayiyi ve fındık konusunu çok önemsiyoruz. Çikolatanın içerisinde 3 şey vardır: kakao, şeker, fındık-badem ya da yağları. Kakaoyu dünyanın tüm çikolata devleri yurtdışından getiriyor, şekerin yerine balı kullanabilir miyiz, bunu deniyoruz. Ordu'da büyük bir firmamız bunu çalışıyor ve başardı. Fındık ve fındık yağında dünyada, bal üretiminde de Türkiye'de 1 numarayız. Dolayısıyla ballı çikolatanın hammaddeleri Ordu ve köylerinde bulunuyor. Fındığın fiyatını, balın fiyatını, kalitesini sorun olmaktan çıkaracak bu proje ile birlikte biz Ordu'yu uluslar arası fındıklı ve ballı çikolata merkezi yapacağız. 1000 dönüm sanayi parseli üreteceğiz, devlete 1 TL bile maliyeti yok. Fatsa'da da OSB var. OSB'nin bir tüzel kişiliği ve tüzel kişiliğin de kamulaştırma yetkisi var. 1000 dönümlük alanı belli bir fiyattan üretecek ve altyapısı dahil hazırlayarak, 2 kişilik çok kaliteli bir ekiple Türkiye'deki çikolata devlerine fotoğraflı, ölçülü ve profesyonel katalog ve sunumlarla Ordu'yu ve projemizi anlatacağız. Önce arayacak, daha sonra ziyaret edeceğiz. Ordu'ya davet edeceğiz. Bundan önce Ordu'da çikolata üretimiyle uğraşan fabrikalarımızı bu 1000 dönümlük alanımıza davet edeceğiz, önce siz diyeceğiz. 300 dönümü doldu diyelim. Geriye kalan bölümü de Türkiye ve dünyada pazarlayacağız. 2014'ün sonunda yerini bitirmiş, 2015 sonunda altyapısını tamamlamış, 2016 yılı sonunda da 100'e yakın fabrika ile çikolatada marka olacağız. Fındığın ve balın fiyat sorununu çözmekle birlikte en az 5 bin istihdam yapacağız,
Ordu'yu dünya şehri yapmak için binin üzerinde radikal adım atacak projelerimiz var" dedi.